Calp i Altea

Transports possibles: Cotxe propi, excursió amb vaixell Dénia-Calp, tren FGV o autobús Alsa. Amb cotxe: Autopista AP7 (eixida 63) o N-332 (direcció cap a Gata-Teulada.-Benissa-Calp). Calp se situa a 30 km de Dénia.

Visites a Calp: El Penyal d'Ifach, declarat parc Natural en 1987, amb 332 m. d'altitud. Al començament de l'ascens a peu, se situa l'Aula de la Natura. Des del cim, les vistes són impressionants. Entre la vila de Calp i el Penyal se situen les restes arqueològiques dels Banys de la Reina, restes d'una vila romana que formava part de la piscifactoria que, segons observarem, estan en bon estat de conservació.

En el nucli antic trobem el "Torrassa de la Peça" (S. XIV, reformat en el S. XVIII). Pròximes al mateix tenim "les muralles" (S.XIV i XX). En la pròpia muralla es troba "el forat de la mar" (porta oberta per les tropes francés l'any 1813). Visitarem l'Església Antiga, únic exemple d'estil gòtic-mudèjar de la Comunitat Valenciana i l'Església parroquial Mare de Déu de les Neus, la vidriera i façana de la qual decorada en mosaic ens cridarà l'atenció.

Es pot passejar pel raval, visitar els museus arqueològic, fester, del col·leccionisme i "casa de la senyoreta"(S. XVIII). Als voltants del nucli urbà trobem la "Casa Cocó", casa rural típica habilitada com museu etnogràfic, el llavador de la font (antiga font i llavador), etc.

Passeig costaner: Pels passetjos marítims Infanta Elena (Platja Arenal-bol) i Infanta Cristina (Platja de Llevant o La Fossa), així com pel passeig Príncep d'Astúries (als peus del Penyal d'Ifach, vorejant la vessant sud).

Cap a Altea: Ens dirigim a Altea, que es troba a 10 km de Calp (N-332).

Visites a Altea: Destaca el nucli antic: el Portal Vell ens indicarà que ens trobem en el recinte murallat. En Costera dels Matxos s'ubica la fundació Scholter, amb exposicions de pintura..."El Palau" alberga el museu d'instruments del món. El Carrer Major crida l'atenció pels seus balcons enreixats, el seu sòl empedrat i escalonat, el seu tipisme.... conduint-nos fins a la Plaça de l'Església de la Mare de Déu del Consol, acollidor racó on es troba el temple d'aquesta Mare de Déu, completat per singulars cúpules de teules blaves i blanques. En esta plaça té lloc la "Mostra d'Artesania" que es celebra a partir de les 19:30 fins a la mitjanit, durant la temporada estival i Setmana Santa amb llocs de venda d'objectes diversos amb ambient bohemi i artesanal. Al costat de la Plaça de l'Església trobem "el mirador" des d'on es contemplen unes magnífiques vistes. Una vegada visitat el nucli antic, ens dirigim al passeig de la Mediterrània on també trobarem cafeteries, restaurants, botigues, jardins, etc i on podrem fer un agradable passeig. El mercat ambulant setmanal a Altea té lloc els dimarts junt al riu, en el camí de l'Algar (junt al poliesportiu).

Excursions optatives per la contornada d'Altea: "Vila Gadea" (centre internacional de la UNESCO), el llogaret d'Altea la Vella amb les seues típiques cases arrelades entorn de l'església, així com a escassa distància d'Altea La Vella, seguint la Carretera De Callosa d'En Sarrià un camí ens conduïx fins el cim de la Serra de Bèrnia, el Fort de Bèrnia (ruïnes d'un antic castell), a la font del runar i al "forat" (forat que travessa la roca per passar a la zona nord de la serra). Hi ha una zona habilitada per a menjars campestres. Així mateix la pràctica de senderisme hi és habitual