Cap San Antonio, Xàbia i Cala Moraig

Vers al Cap Sant Antoni- Xàbia- Cala del Moraig

Transport: Podem realitzar l'excursió amb cotxe particular, amb autobús o en un barco d'excursions regulars.

Recorregut amb cotxe: des de Dénia, prenem la Carretera de Les Rotes fins a l'encreuament a Xàbia on ens desviem en direcció cap a la susdita ciutat. Continuem per la carretera de muntanya anomenada carretera de Les Planes durant uns 10 minuts fins a prendre el desviament (a l'esquerra) al Cap de Sant Antoni. Hem de circular amb prou precaució ja que es tracta d'una carretera de muntanya.

Cap Sant Antoni: penya-segat de 160 m. d'altura i unes vistes impressionants. Als seus peus es troba la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, àrea protegida que posseïx un elevat interés ambiental, científic i ecològic. Després d'uns minuts gaudint d'este paisatge, continuem cap a Xàbia. Crida l'atenció els antics Molins de Vent que adornen els paratges de l'entorn de Xàbia.

Visites a Xàbia: val la pena visitar el seu nucli antic, on es troba el Mercat (un antic convent restaurat), l'Església de Sant Bertomeu (d'estil gòtic tardà) i l'Ajuntament de Xàbia. Així mateix cal visitar el Museu Arqueològic i Etnogràfic "Soler Blasco" (situat en un palauet de principis del S. XVIII) i la particular església de la Mare de Déu de Loreto (amb un sostre en forma de nau invertida). Un altre recorregut interessant és la visita als 15 miradors de Xàbia.

Cap a la Cala del Moraig i la Cova dels Arcs: des de Xàbia seguim les indicacions cap a Gata i Benitatxell i una vegada entrem en el "Poble Nou de Benitatxell", que destaca per posseir un litoral abrupte i amb penya-segats escarpats que arriben a mesurar més de 100 m d'altura. Seguim les indicacions cap a la Urbanització Cumbres del Sol i després de passar-la trobarem la coneguda Cala del Moraig i la Cova dels Arcs.

La Cala del Moraig i la Cova dels Arcs: la cala és de grava i la mar canvia de color de verd a blau, destacant la bellesa paisatgística de la mateixa. En l'extrem meridional trobem la Cova dels Arcs, una de les cavitats marines més importants de la costa alacantina.