agenda volver

EXPOSICIÓ DEL COL·LECTIU LA FIGUERA

4 desembre al 10 gener
Categoría

"MIRADAS"

La Figuera

La Figuera som un col·lectiu de dones artistes de la Marina Alta, constituït com a tal en 2017, amb la intenció de compartir experiències creatives i acostar el nostre art a la comunitat. El nostre desig és portar una mica més de bellesa i inquietud al món i contribuir a la difusió de la cultura en totes les seues formes d'expressió. En les nostres exposicions solem convidar a altres artistes o col·lectius de diferents disciplines a participar de la mostra o a compartir el seu art en la inauguració. En aquesta ocasió, l'artista convidada és María Muñoz, a qui agraïm entranyablement que haja acceptat la invitació per a exposar al costat de nosaltres, i el desafiament de crear una obra per al tema proposat: "Mirades".

El Tema

Al llarg d'aquests tres anys s'ha anat formant una sort de gran família al voltant de La Figuera, que ens acompanya en cada nova aventura, celebrant l'art i compartir col·lectiu. Elles i ells i tot assistent a les nostres inauguracions, són els qui decideixen el tema sobre el qual treballem per a la següent exposició. Nosaltres proposem quatre temes, a manera de joc, i el públic present vota pel que més li agrada. Aquesta vegada hem fet la votació a través de les nostres xarxes socials i "Mirades" ha sigut el tema guanyador.

En l'actualitat La Figuera està composta per dotze dones. Cadascuna realitza les seues creacions utilitzant diferents llenguatges, diferents tècniques, com la fotografia, la pintura, l'escultura, la ceràmica, l'art tèxtil, el collage, la instal·lació. Així com diverses són les disciplines amb les quals treballem, també ho és l'enfocament que cadascuna li dóna al tema que ens convoca. Això fa que les exposicions de la Figuera oferisquen un ampli ventall de formes, textures, colors i idees que es complementen. Aquesta diversitat ens enriqueix, ens nodreix. .

"Miradas"

Tal vegada no és casual que nostres i els nostres seguidors hagen triat aquest tema, "Mirades". En aquests temps en els quals gran part de la nostra cara s'oculta després de la màscara, la mirada es gira encara més rellevant i indispensable a l'hora de comunicar-nos.

Es diu que els ulls són el reflex de l'ànima. Però també podem pensar-los finestres, que permeten establir un diàleg entre l'endins i el fora. Des d'aqueixa perspectiva, us convidem a recórrer aquesta exposició, en la qual podem trobar tan mirades cap al nostre interior, que aprofundeixen en els nostres sentiments i emocions, com a mirades cap a fora, que ens permeten trobar-nos amb l'altre, l'altra, amb la comunitat i el món que ens envolta. La mirada que opina i ens limita i condemna; la mirada que qüestiona i és qüestionada; la mirada com a identitat, que veu plasmada en l'iris, únic i irrepetible, el mapa de la nostra vida; la mirada fugissera, que s'escapa per a no veure ni ser vista; la que se'ns posa de front i ens interpel·la; la mirada curiosa, la que espia; la que ens abraça amb tendresa i la que ens rebutja. Mirades que s'embullen amb les altres mirades i es necessiten per a continuar construint.

En totes aqueixes mirades ens veiem reflectides.

Gràcies per compartir les vostres també amb nosaltres!


CATÀLEG: