Agenda Tornar

EXPOSICIÓ "RACÓ DEL BUC"

6 setembre al 12 octubre
Categoria

CONSUELO VENTO MARTÍ

Projecte "Racó del Buc"

L'any 2010 vaig començar el projecte artístic Racó del Buc en aquesta mateixa partida del terme municipal de Dénia, en una casa reconstruïda sobre un antic "casup".

La intenció del projecte ha sigut descriure la idiosincràsia d'aquest paisatge dianenc, però posant el focus d'atenció en totes aquelles coses que, per xicotetes, velles i/o abundants no semblen ser valorades per una majoria de veïns, residents o visitants; molt menys pels agents de l'activitat immobiliària que ací es desenvolupa en quant l'ocasió li és propícia. Els taxadors immobiliaris valoren només els metres construïbles i la distància en la mar i als serveis, ni miren que més hi ha als terrenys: si un arbre, un aljub o construccions de pedra seca d'una antiguitat difícil de determinar. Els compradors busquen amb freqüència una postal preconcebuda d'un somni artificial o bé una simple especulació econòmica o el tindre un símbol d'estatus social.

Així, el projecte ha anat desenvolupant-se com una reivindicació de la increïble vida natural i de les abundants restes de la memòria que es troben a Dénia i que mai figuren en les fotografies dels fullets brillants i a color de les constructores: des dels bancals, murs de pedra, aljubs i altres enderrocs abandonats d'antigues construccions de pedra seca fins a les plantes silvestres i els xicotets insectes, les eines rovellades i velles deixalles llançades a la muntanya.

Catàleg: