Festa Major Tornar

Són les Festes Patronals de Dénia i discorren durant una setmana el mes de juliol, en honor a la Santíssima Sang.

L'origen de la Celebració de la Santíssima Sang a Dénia, està relacionat amb la fundació de la Confraria de la Sang de Crist en el 1587 en “l'Escola dels xiquets”, situada al carrer Loreto.

L'any 1633 la devoció s la Santíssima Sang va viure un moment de plenitud i creixement de la ciutat de la mà de Fra Pere Esteve, el "Pare Pere" en sanar gràcies a la seua intercessió divina a la població d'una epidèmia.

Hui dia la festa està representada per la Confraria de la Santíssima Sang. Els seus mayorales i mayoralesas s'encarreguen d'organitzar les activitats religioses en honor a la Santíssima Sang de Crist.

La Festa Major de Dénia ompli el mes de juliol amb un extens programa d'activitats festives en honor a la Santíssima Sang que es compon d'actes religiosos i un altre tipus d'activitats com a campionats esportius, activitats infantils, concerts musicals i molt más...


La Festa Major que té lloc durant el mes de juliol plena plena la ciutat amb un extens programa d'activitats festives en honor a la Santíssima Sang.

DIA DE LA SANTÍSSIMA SANG: este dia és festiu a Dénia, se celebra el segon dimecres després de la festivitat de Sant Pere. Al voltant d'eixe dimecres s'organitza La Festa Major, el programa d'activitats de la qual comença el divendres o dissabte anterior i finalitza el diumenge posterior.

El programa es compon d'actes religiosos i d'altres tipus d'activitats com campionats esportius, activitats infantils, concerts musicals i molt més.... 

ACTIVITATS:

Els Bous a la mar, declarada Festa d'Interés Turístic Nacional, amb dues sessions diàries, excepte el Dia de la Santíssima sang en el qual no se celebra. L'origen d'aquesta festa es remunta, segons l'historiador Roc Chabàs, als primers dies dels "bous reals", per octubre de 1749, encara que ja a principis del S. XVII, ja hi ha documentació sobre les corregudes de bous en la plaça de la vila.

La processó de la Santísma Sang que es realitza el dimecres.

El concert de l'Agrupació Artística Musical de Dénia que se celebra el dia de la Santíssima Sang.

La desfilada de carrosses, comparses i música declarades Festa d'Interés Turístic Provincial que té lloc l'últim dissabte de la festa. 

El castell de focs artificials que es celebra l'últim dia a la nit com a clausura de les festes.