La banda sonora de la Gamba Roja Tornar

A què sona la Gamba Roja de Dénia? Esta és la història de Javier, Josep i el seu projecte, comptada per Mauri, Esteban, Quique i Jesús i interpretada per l'Agrupació Artística Municipal de Dénia.

És la història de com la nostra gamba arriba al plat des de les profunditats de la mar. És també la història de Dénia i el nostre amor per la gastronomia. És una història que sona molt bé. I sap encara millor!

COM SONA LA GAMBA ROJA DE DÉNIA?

MOVIMENT 1. LA PESCA

Video Making Of

Video Moviment "Pesca"

Comentaris del director

JAVIER PINTO

Javier és el fil conductor de la història i el seu actor fonamental. Aquest compositor i músic de Dénia amb una important trajectòria a les seues esquenes (i això que acaba de complir 30 anys) ha dedicat uns quants mesos a documentar-se sobre tots els processos que porten la gamba de la mar a la taula. I és l'autor, junt amb el seu amic i president de la Banda de Música, Josep Pastor, d'aquesta obra en tres moviments que acabes d'escoltar i que recorrerà el món portant el nom i el so de Dénia molt lluny.

MEDITERRANIUM

Mediterranium és la barca de Mauri. I Mauri és el patró a qui acompanyen cada nit Esteban, José Vicente i Abdul mar a dins a la cerca de gamba roja de Dénia. Ells són els representants de la part més important i difícil d'aquesta història: la dels pescadors, a ells i a tota la gent que es dedica a la mar va dedicada el primer moviment de l'obra: La Pesca.

MOVIMENT 2. LA CUINA

Video Making Of...

Video Moviment "La Cocina"

Comentaris del director

QUIQUE DACOSTA

Si la gamba és la millor ambaixadora de Dénia, Quique Dacosta és el millor ambaixador de la gamba roja de Dénia. El tres estreles Michelín és un apassionat de la gamba i no va dubtar a l'hora de sumar-se a aquest projecte. Va rebre Javier a la platja i el va convidar a descobrir com convertir aquest regal de la mar en un regal per als sentits. De la seua classe magistral va nàixer el segon moviment: La Cuina.

JESÚS TERRÉS

Jesús és un buscador de plaer. Algú capaç de convertir el plaer d'assaborir una gamba en paraules. És un crític gastronòmic diferent i un enamorat de Dénia. Amb ell compartim taula, emocions i conversacions. I d'aquesta xarrada a tres amb Quique i Javier va nàixer el tercer moviment, "El Sabor", composta en companyia amb Josep Pastor, president de la Banda de Música de Dénia.


MOVIMENT 3. EL GUST

Video Making Of

Video Moviment "El Gust"

Comentaris del director

LA BANDA DE DÉNIA

Amb vostés, un segle de tradició musical en la ciutat i un dels principals representants de Dénia en tot el món. Formada per 90 músics, la banda ha sigut l'encarregada d'interpretar l'obra creada i dirigida per Javier Pinto i Josep Pastor. Arrere queden nits d'assajos i voltes a començar per a aconseguir transmetre quelcom que va molt més enllà del paladar. Esperem que els agrade!

Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia

Al desembre de 2015 la UNESCO va distingir a Dénia com a membre de la xarxa mundial de ciutats creatives de la gastronomia. Un dels punts clau per a aconseguir aquest guardó radicava en l'atenció dedicada al procés de l'elaboració dels plats. Un procés que comença a la mar i el camp, que passa per la cuina i que acaba en el plat, llest per a assaborir. Per a celebrar el nostre primer aniversari com a ciutat creativa, hem volgut unir diverses disciplines artístiques: l'art de la pesca, el de la cuina i per descomptat, el de la música.