Museu Etnològic

El Museu Etnològic es situa en un edifici que és model representatiu de la vivenda de la burgesia del S. XIX, enriquida pel comerç de la pansa.

El Museu posseïx una interessant mostra de les vestimentes i adreços de luxe de la burgesia de l'època, així com els vestuaris i instruments de treball. Així mateix observem clars exponents del desenvolupament urbanístic, comercial i social.

Interés Històric

El Museu Etnològic té com objectiu la difusió de la història durant el Segle XIX; moment en què Dénia va viure un especial auge i esplendor gràcies al comerç de la pansa. La pansa, com motor econòmic de Dénia, va ser el mòbil d'un gran desenvolupament urbanístic i va crear un ambient cultural i una societat burgesa consolidada que va disfrutar dels avanços del moment: el tren i el gas, entre d'altres. El cultiu de la vinya, el procés d'elaboració de la pansa, el paper del port i dels magatzems, les fluctuacions i el zenit de la seua comercialització cap a Anglaterra, el Nord d'Europa i Amèrica constituïxen el fil d'esta proposta museogràfica. Les imatges gràfiques, les arts i altres manifestacions, de les quals l'edifici del museu n'és un bon exemple, retraten una ciutat i uns costums ja extingits, encara que presents a la memòria.

Situació

Carrer Cavallers (situat prop de l'Ajuntament)

Punts d'Interés

L'edifici consta de tres plantes:

Planta baixa: entrada a l'edifici, lloc d'exposició de fotos antigues (on s'observa el procés d'elaboració de la pansa)Primera planta: s'hi troben les habitacions principals. Destaca el paviment de ceràmica de Manises de principis del S. XIX realitzat pel Pintor Francisco Dassi (1834-1886), així com la interessant mostra de vestimenta i joies de luxe.Segona Planta: s'hi exposen els instruments i les vestimentes de treball; així com anuncis de premsa de l'època i mostres del comerç marítim amb diferents països

 


C/Cavallers, nº 1

Tel.: 96 642 02 60