Parc Natural del Montgó Tornar

INFORMACIÓ SOBRE EL PARC NATURAL

El Montgó va ser declarat Parc Natural en 1987. El parc posseeix una superfície de 2117 ha. compreses entre Dénia i Xàbia.

La muntanya es una referencia visual ineludible per a qualsevol que s´acoste, discorre paral·lela al litoral i aconseguix els 753 metres. El Montgó arriba a la mar per una plana coneguda com Les Planes, que finalitza en els abruptes penya-segats del Cap de Sant Antoni i conforma un dels paisatges més espectaculars del litoral valencià. Aquesta zona va ser declarada reserva marina d´interés pesquer en 1993 i en 1994 va ser declarada reserva natural marina, tant per la diversitat d´ambients com d´éssers vius en els seus fons marins.

La vegetació del Montgó va ser un dels principals motius per a la declaración d´aquest espai protegit. Tant la geología com el clima possibiliten l´aparició i la distribución de més de 650 espècies diferents de flora.

La fauna present en el parc natural està intimament lligada a les seues unitats paisagístiques i a les comunitats vegetals que creixen en elles.


Més informació ací