PER QUÈ PRACTICAR SENDERISME volver

per què a Dénia


Dénia és un destí envoltat d'espais naturals com la mar Mediterrània i el Parc Natural del Montgó que oxigenen i actuen com a pulmons de la ciutat. Si a això li sumem que és una ciutat xicoteta, dedicada fonamentalment al turisme i activitats relacionades amb la mar, com la pesca, ens trobem davant una àrea on es respira natura i es viu fonamentalment a l'aire lliure.

El Montgó, va ser declarat Parc Natural en 1987, i es prolonga formant el Cap de Sant Antoni i els seus penya-segats. T'ofereix rutes de diferents dificultats i unes vistes impressionants ja que es troba situat al costat de la mar. A banda del Montgó, trobaràs sendes com la Via Verda -que discorre entre tarongers i ametlers- o el passeig marítim de Les Rotes al costat de les cales rocoses (les aigües de les quals estan declarades Reserva Marina) i bonics camins rurals que amaguen les nostres entitats locals menors JESÚS POBRE i LA XARA.

Com pots veure, a Dénia pots gaudir de fer esport a l'aire lliure envoltat de tota mena d'escenaris naturals. 

Et convidem a conéixer els nostres espais naturals.


beneficis del senderisme 

El senderisme és un esport que aporta tant beneficis físics com psicològics ja que exercitem el nostre cos a l'aire lliure i prop de paratges naturals que calmen la nostra ment.

BENEFICIS FÍSICS 

 • Millora de la salut cardiovascular: cor, pulmons i redueix la tensió; i per tant minimitza els riscos associats a malalties vasculars i a la diabetis.


 • Redueix el colesterol dolent


 • Incrementa la força general i tonificació muscular del tren inferior.


 • Augment de la densitat òssia.


 • Control del pes: el senderisme crema unes 400 calories per hora en una persona de pes mitjà.


AVANTATGES PSICOLÒGICS 

 • Incrementa l'optimisme i redueix la possibilitat de depressions.


 • Millora la qualitat del somni.


 • Millora la teua autoestima


 • Et fa més creatiu en limitar el nostre accés a la tecnologia


 • Potència la teua concentració


 • Recàrrega la teua energia mental i millora la nostra memòria


 • Ajuda a curar malalties greus: fer senderisme durant un llarg període de temps pot millorar la capacitat antioxidant, la qual cosa ajuda a combatre malalties com el càncer.

com iniciar-se en el senderisme

Si estàs preparat per a rebre els beneficis del senderisme, els següents consells t'ajudaran a començar i mantindre l'hàbit.


1r Comença a poc a poc. Es recomana que comences amb pocs quilòmetres i que vages pujant a poc a poc a mesura que vas guanyant resistència.

2n És recomanable que portes calçat còmode i adequat per a senderisme, ja que en algunes rutes el terreny és pedregós. Inclou també en la teua motxilla, aigua en abundància, xicotets aperitius, crema solar, repel·lent de mosquits i almenys un xicotet kit d'emergència.

3r Ves acompanyat o avisa a  algú de que eixiràs. Et vindrà bé fer senderisme amb algú que conega el lloc. Si prefereixes ixir a soles, avisa a algú i porta el mòbil amb la bateria carregada per previndre possibles accidents.


4t Si no saps que ruta triar o vols desconnectar i gaudir del senderisme amb el teu grup d'amics o familiars, acompanya´t d'un guia experimentat, et recomanem que acudisques a les empreses professionals, les quals et mostraran els racons més bonics de Dénia i la seua comarca.