Museu Etnològic

La seu del Museu Etnològic és un edifici representatiu de l'habitatge de la burgesia del S. XIX, enriquida pel comerç de la pansa.

INTERÉS HISTÒRIC

El Museu Etnològic té com objectiu la difusió de la història durant el Segle XIX, moment en què Dénia va viure un especial auge i esplendor gràcies al comerç de la pansa que, com a motor econòmic de Dénia, va ser el mòbil d'un gran desenvolupament urbanístic. Altrament va crear un ambient cultural i una societat burgesa consolidada la qual va disfrutar dels avanços del moment com el tren i el gas, entre d'altres.

El conreu de la vinya, el procés d'elaboració de la pansa, el paper del port i dels magatzems, les fluctuacions i el zenit de la seua comercialització cap a Anglaterra, el Nord d'Europa i Amèrica, constituïxen el fil d'esta proposta museogràfica.

Les imatges gràfiques, les arts i altres manifestacions, de les quals l'edifici del museu n'és un bon exemple, retraten una ciutat i uns costums ja extingits, encara que presents a la memòria.


PUNTS D'INTERÉS

El Museu posseïx una interessant mostra de les vestimentes i adreços de luxe dels burgesos de l'època, així com dels vestuaris i instruments de treball. A més a més observem clars exponents del desenvolupament urbanístic, comercial i social.

L'edifici consta de tres plantes:

Planta baixa: entrada a l'edifici, lloc d'exposició de fotos antigues (on s'observa el procés d'elaboració de la pansa)

Primera planta: s'hi troben les habitacions principals. Destaca el paviment de ceràmica de Manises de principis del S. XIX realitzat pel Pintor Francisco Dassi (1834-1886), així com la interessant mostra de vestimenta i joies de luxe.

Segona planta: s'hi exposen els instruments i les vestimentes de treball; així com anuncis de premsa de l'època i mostres del comerç marítim amb diferents països.


VOLEM CONÉIXER LA TEUA OPINIÓ :)

MOLTES GRÀCIES PER LA TEUA COL·LABORACIÓ