Festa Major volver

DEL 6 AL 14 DE JULIOL 2024

Interactiva't-hi!

la programació de la

Festa Major de Dénia 2024

HISTÒRIA

La festa major es celebra en honor a la Santíssima Sang, patrona de Dénia. El seu origen religiós es relaciona amb la fundació de la Confraria de la Sang de Crist en el 1587, en 1633 la devoció de la ciutat va viure major plenitud i creixement de la mà de Fra Pere Esteve, el popular "Pare Pere", en sanar a la població d'una epidèmia gràcies a la seua intercessió divina.

La data de la seua celebració és variable durant el mes de juliol, aquesta s'organitza al voltant del dia de la Santíssima Sang, considerat festiu local i que té lloc el segon dimecres després de la festivitat de Sant Pere. Els actes de la festa duren nou dies, comencen el dissabte anterior a aquest dimecres i finalitzen el diumenge posterior.

És una festa en la qual tot tipus de públic pot participar i gaudir, ja que ofereix un extens i variat programa d'activitats format per esdeveniments destacats que es repeteixen cada any i altres que varien.

Entre els actes principals cal esmentar "Els Bous a la Mar de Dénia" declarada Festa d'Interés Turístic Nacional en 1993 i la "Les Carrosses de Dénia" declarada Festa d'Interés Turístic Provincial en 2007.

Llisca sobre la foto per a veure la galeria d'imatges.

Els actes més destacats