activitats guiades

El Montgó, 753 m. d'altitut, va ser declarat Parc Natural l'any 1987 

 El parc alberga més de 650 espècies vegetals. Entre elles cal destacar el coscollar, el cantuesar, el fenoll marí, la violeta roquera valenciana, l'escabiosa rupestre, la savina negra o el margalló.

La Oficina de Turismo de Dénia es un PUNTO INFORMADOR COLABORADOR (PIC) del Parque Natural del Montgó. Esto significa que ofrecemos una información de calidad y veraz en lo que respecta a las características del Parque Natural, itinerarios y actividades que se desarrollan en él. Los PIC son el resultado de una estrecha colaboración entre la Conselleria de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente y la Conselleria de Turismo, Cultura y Deporte con el objetivo de ofrecer la máxima calidad en la atención al visitante en los Parques Naturales de la Comunitat Valenciana.

PREVENCIÓ DE RISCOS EN LA MUNTANYA

Evitem situacions de risc innecessàries o perilloses per a nosaltres i els nostres acompanyants, per a poder gaudir d’un agradable passeig per la muntanya.


RECOMANACIONS

Portar calçat còmode i adequat per a senderisme, ja que el terreny és pedregós.

Portar aigua abundant, ja que no existeixen fonts. Recomanable 1,5l. per persona.

Protegir-se del sol amb gorra, ulleres de sol i crema solar. Escasseja l'ombra en gran part dels trams.


Les rutes pel Montgó tenen diferent nivell de dificultat: cal triar l’itinerari adequat a les nostres condicions físiques, segons el temps disponible, la distància, el desnivell, etc.

Respecte a les rutes lineals, la distància i el temps estimat estan calculats SOLS amb l’ANADA. Si tornem al punt d’inici, la distància és el doble i la durada, per tant, també ho és. Així, tindrem en compte el temps necessari per a fer la ruta i la tornada.


Les Rutes 5 i 6 presenten el major grau de dificultat per ser les més llargues i amb majors desnivells. Són sols recomanables per a persones habituades a la pràctica del senderisme en muntanya.


Cal tindre en compte l’oratge i no pujar al Montgó quan hi haja risc de tormenta, boira o temperatures elevades. No hi ha lloc per a refugiar-se.


Informació actualitzada i assessorament de rutes: Parc Natural del Montgó (Telèfon: 966423205).NORMATIVA LEGAL ESPECÍFICA:


Cal que les excursions en grup, a partir de 10 persones, es notifiquen al Centre d'Interpretació del Parc Natural del Montgó, amb 15 dies d'antelació.


Per a grups superiors a 36 persones, s'hauran de notificar amb un mes d'antelació.

Està prohibit circular amb bicicleta fora de pistes i carreteres.Tel. 96 646 71 55  // 679196461

E.mail: parque_montgo@gva.es

Web: www.parquesnaturales.gva.es