Calp

CALP

Calp es troba només a 30 km. Des de la carretera ja destaca l´imponent Penyal d´Ifach, declarat parc Natural en 1987, amb 332 m. d'altitud.

El Penó d'Ifach. Pujarem fins al cim del Penyal per a observar la bellesa de les vistes. On comença l'ascens, a peu, se situa el Centre de Interpretación Peñon de Ifach, on ens mostren detalls sobre el Parc Natural a través de les sales d'exposicions i d'audiovisuals (ús sota petició prèvia) i sa Pobla d’Ifac, poblat medieval del s. XIII. El Penó d'Ifach sorprén per la seua grandiositat, per la seua figura imponent que s'alça a 332 m. d'altitud i reposa en les aigües del Mediterrani. Des del cim ens emboliquen les vistes, la immensitat de la mar, el reflex de Calp i dels racons de la costa. És també punt de trobada per a escaladors i sub-marinistas.

A la platja Arenal-Bol se situen els jaciments ar-queológicos dels Banys de la Reina (s.II -V d. C.), restes d'una vila romana que consta de 3 parts: Piscifactoria, Vicus i Conjunt Termal, sent en el seu gènere, un dels conjunts més importants de tota la Hispània romana.

Visites a Calp

En el nucli antic trobem el Torrassa de la Peça (S. XIV, reformat en el S. XVIII). Pròximes al mateix tenim les muralles (S.XIV i XX). En la pròpia muralla es troba "el forat de la mar" (porta oberta per les tropes francés l'any 1813). Visitarem l'església antiga, únic exemple d'estil gòtic-mudèjar de la Comunitat Valenciana i l'església parroquial Mare de Déu de les Neus, la vidriera i façana de la qual decorada en mosaic ens cridarà l'atenció.

Es pot passejar pel ravali visitar el Museu d'Història i Arqueologia, Museu de la Festa i la Galeria d'Art Contemporani.

En els voltants del nucli urbà es troben la Casa Coc o, casa rural típica de la Marina Alta, el Llavador de la Font, antiga font i safareig- i els edificis de Ricardo Bofill (conjunt arquitectònic construït entre la dècada dels seixanta i els huitanta) a la urbanització “La Manzanera”. En diferents emplaçaments del terme municipal es poden visitar les ermites de San Salvador i Sant Joan (s. XVIII) així com el Pou Salat (s. XVIII).

Passeig costaner: Pels passejos marítims Infanta Elena (Platja Arenal-bol) i Infanta Cristina (Platja de Llevant o La Fossa), així com pel passeig Príncep d'Astúries (als peus del Penyal d'Ifach, vorejant la vessant sud).

Cap a Altea: Ens dirigim a Altea, que es troba a 10 km de Calp (N-332).