Camí de la Colònia- Cova del Gamell 

INICI: ermita del Pare Pere.
LONGITUD: 5.5 km (sols anada). Ruta lineal
DESNIVELL: 104 m
DURACIÓ: Peu:1h, 50 min. Bici: 35 min.
DIFICULTAT: BAIXA

ACCESSIBILITAT: Ruta de muntanya per l’antic camí de la Colònia Agrícola del Montgó, que transcorre pel vessant nord, amb un traçat horitzontal de dificultat moderada. Des del centre urbà de Dénia (Pl. Jaume I) accedim pel Camí del Pou de la Muntanya fins l’ermita del Pare Pere. 100 m més amunt s’inicia el camí de terra, on trobem un panell informatiu al costat d’una cadena que impedeix el pas de vehicles a motor.
Una vegada superat el desnivell inicial, ens situem al costat horitzontal del camí, i gaudim d’un recorregut de muntanya sense desnivells apreciables, fins a la Cova del Gamell.

ATRACTIUS:  l’ermita del Pare Pere, edificada al costat de la caseta de pedra on aquest frare franciscà feia vida contemplativa, inspirat per la natura que envolta el lloc. La vegetació de muntanya ha ocupat els bancals on anteriorment es conreaven vinyes, figueres, ametlers i garrofers, vestigi de la Colònia Agrícola del Montgó. 

A la primavera les flors cobreixen el terreny, fent patent la biodiversitat del Montgó amb més de 650 espècies de plantes.    

Magnífiques vistes de muntanya sobre Dénia i el castell, la serra de Segària i la línia de costa  del golf de València. En dies clars es poden veure sobre l’horitzó de la mar les muntanyes d’Eivissa, fins i tot, Mallorca.