El Castell

És un dels elements que definix la topografia històrica del nucli urbà. Als seus vessants s'han descobert restes de vivendes i fortificacions de la Diannium romana.

El seu disseny es remunta a època islàmica, entre els segles XI i XII. De llavors ençà, distintes reformes es reflectixen en la seua arquitectura. Destaquem les d'època almohade, la construcció de la Torre Roja i la Torre del Consell al S. XV, els baluards i altres sistemes defensius d'estil renaixentista, així com la reedificació del Palau del Governador, als segles XVI i XVII, sota els auspicis del Duc de Lerma, Marqués de Dénia.

La destrucció del Palau i de la Vila Vella durant la Guerra de Successió i l'abanament de la plaça militar l'any 1859 defineixen els últims segles.

Actualment El Castillo es configura com un conjunt patrimonial emblemàtic, escenari d'obres de conservació i restauració, així com d'innovadores propostes de difusió.

Accés a peu

Al costat de l'Ajuntament de Dénia hi han unes escales, en el Carrer Hospital, que pujarem. Després d'aquest primer tram, un poc cap a l'esquerra trobem un altre ram d'escales, al carrer "Costa Mare Amparo" que ens conduïx directament al Carrer Sant Francesc, per on accedim al Castell.

Accés amb el trenet turístic

La parada del trenet turistic es trova al carrer Patricio Ferrándiz, molt prop de l'Oficina de Turisme de Dénia.

HORARIS DE VISITA

• Nov-Març: 10h a 18h.

• Abril-Maig: 10h-19h.

• Juny: 10h a 19:30h* (obert fins a les 20.30h, des del 4 de Juny)

• Juliol-15 Setembre: 10h-20h30. (En estiu horari nocturn fins a les 00h30 excepte dies de concerts de "Música al Castell")

• Del 16 al 30 de Setembre: 10h-20h.

• Octubre: 10h-18h30
Avda. del Cid- Calle San Francisco

Tel.: 96 642 06 56
Fax.: 96 642 06 56