El Castell

Informació d´interés:

És un dels elements que defineix la topografia històrica del nucli urbà. Als seus vessants s'han descobert restes de vivendes i fortificacions de la Dianium romana.

El seu disseny es remunta a època islàmica, entre els segles XI i XII. De llavors ençà, distintes reformes es reflectixen en la seua arquitectura. Destaquem les d'època almohade, la construcció de la Torre Roja i la Torre del Consell al S. XV, els baluards i altres sistemes defensius d'estil renaixentista, així com la reedificació del Palau del Governador, als segles XVI i XVII, sota els auspicis del Duc de Lerma, Marqués de Dénia.

La destrucció del Palau i de la Vila Vella durant la Guerra de Successió i l'abandonament de la plaça militar l'any 1859 defineixen els últims segles.

El Castell es configura com un conjunt patrimonial emblemàtic, escenari d'obres de conservació i restauració, així com d' innovadores propostes de difusió.

A la part superior del recinte es pot visitar el Museu Arqueològic de la ciutat.

Accés:

Està situat sobre un suau turó al costat de la mar i al cor de la ciutat.  

Accés a peu: Al costat de l'Ajuntament de Dénia trobem unes escales, el carrer Hospital. Després de pujar aquest primer tram, trobem a la banda esquerra el carrer Mare Amparo que ens condueix directament al carrer Sant Francesc, per on podem accedir al Castell.

Accés en cotxe: Només s'accepta per a persones amb discapacitat funcional (Accés fins l'Esplanada del Governador).

Horari de visita del Castell:

Obert diàriament, consulta l´horari ACÍ

C/ Sant Francesc, s/n

Tel.: 96 642 06 56
Email.: museo@ayto-denia.es

WEB
www.denia.es