Via Verda de Dénia - La Safor volver

Ruta de connexió de la Via Verda de Dénia amb la Via Verda de la Safor

(Tram El Verger-P. Natural la Marjal-Oliva)

Es tracta d'un agradable passeig des del Verger que travessa el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva el qual ofereix la possibilitat de arribar  fins a Oliva i conectar amb el segon tram (La Via Verda de la Safor, de 7km) que s'ha pogut recuperar de  l’antiga línia fèrria Dénia-Carcaixent . Aquest tram de conexió entre totes dues vies verdes és totalment plà que recorre un carril bici i camins rurals poc transitats per la Marjal Pego-Oliva.


La Via Verda de Dénia finalitza a 1km del centre urbà del Verger. Si seguim el camí asfaltat per l’antic traçat del ferrocarril arribem a l’edifici de l’antiga estació. Des d'aquesta,  travessem el centre urbà del Verger fins a l’Av. de València, per a enllaçar amb el carril bici fins a Pego, que discorre en paral·lel a la carretera de l’esmentada població. Després de passar un pont elevat sobre l’autopista i, posteriorment, una gasolinera, ens situem en una llarga recta des d’on es divisa el centre urbà de Pego.


A l’inici de la recta deixem el carril bici a l’altura d’un indicador que trobem a la dreta, on creuem la carretera, i entrem en un camí de terra al costat d’una casa per a travessar el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Al principi hem de continuar en paral·lel a un canal durant 400 m per a poder creuar un pont i situar-nos just enfront. L’agradable travessia de la Marjal finalitza quan creuem la passarel·la sobre les comportes del riu Bullent. Si continuem 400 m., arribem  a la Font Salada, una piscina natural d’aigües termals amb reconegudes qualitats salutíferes.

La ruta prossegueix per camins rurals fins al centre urbà d’Oliva, que travessem de sud a nord. A la meitat del recorregut urbà enllacem amb un carril bici que ens porta directament al punt d’inici de la Via Verda de la Safor cap a Gandia.

Descarréga't el plànol