Visites guiades a l'estiu 2024 volver

Nucleo històric de Dénia

L'àrea d'Arqueología i Museus ha organitzat una completa programació de visites guiades per a la temporada d'estiu (01/07 al 15/09) al castell i als museus. L'objectiu és apropar la ciutadania al coneixement del nostre patrimoni tan ric i tan ple de matisos. Les visites guiades son gratuïtes.


Descobrir el Castell de Dénia 

La Colecció de Ceràmica Islàmica

Un recorregut diacrónic que ofrereix l'oportunidad de coneixer la fortificació al llarg del temps: d'assentament ibèric a finca rústica per cultivar la vinya i elaborar la pansa.

El celler del Castell de Dénia s'obrirà per  admirar la Ceràmica Islàmica dels sigles XI i XII.

Podreu disfrutar de les visites comprant les entrades en la taquilla del castell i sense cost addicional. No es necessita reserva. No apta per a persones amb movilitat reduïda. 


Dates i horari:

- En CASTELLÀ: Dimarts, dimecres, dijous i dissabte a les 11:30 i a les 19h.

- En VALENCIÀ: Divendres a les 11:30 i a les 19h.

- En ANGLÉS: De dilluns a divendres a les 11:30h.

Lloc de trobada: Castell de Dénia, junt a la torre del Consell.


De Palau fortalesa a Palau renaixentista


La part superior del turó del Castell és la de més alt valor estratègic, l'últim bastió a defendre. Per això, es allí, sobre restes islàmiques, on al llarg del segle XIV es construïx un palau fortalesa en relació amb la fundació de la vila de Dénia. Posteriorment, a principis del segle XVII, el complex medieval seria integrat en un esplèndid palau renaixentista, sota l'ègida de Francisco Gómez de Sandoval i Rojas, duc de Lerma i V marqués de de Dénia.

Podreu disfrutar de les visites comprant les entrades en la taquilla del castell i sense cost addicional. No es necessita reserva. No apta per a persones amb movilitat reduïda. 


Dates i horari: de dimarts a dissabte a les 20:30h.

Lloc de trobada: Explanada del Gobernador.
Les següents visites, es realitzen en els museus de la ciutat i també són gratuïtes. Solament requerixen una inscripció prèvia trucant al telèfon 96 642 02 60, de dilluns a diumenge, de 9 a 15 hores:  


Un embolcall entre exòtic i oníric

Les camisetes de pansa

La pansa s'exportava als mercats internacionals en caixes ricament decorades amb camisetes i cromos. Era un distintiu de luxe i ostentació; la qualitat de l'embalatge dels dibuixos i composicions volien equiparar-se a la qualitat del producte. En l'exposició es podran admirar les diferents tipologies i iconografies, realitzades amb diverses tècniques, difoses per tota Europa a principis del segle XX, representatiu del luxe i refinament.


Dates i horari: Dilluns a les 11:30 hores.

Lloc de trobada: Museu Etnològic de Dénia.


Museu del joguet

El museu del joguet acollirà una nova sel·lecció de joguets relacionats amb la destresa i l'habilitat, mitjançant la presentació de diferents tipus de tragaboles, tira-anelles i tir a diana.


Dates i horari: Dimarts a les 11:30h.

Lloc de trobada: Museu del joguet de Dénia.Convivium

Banquet romà a Dianium

El banquet o convivium romà era una ocasió especial per celebrar qualsevol esdeveniment familiar o festivitat important. Tenia un rellevant carácter social, un moment d'esplai  voltant d'una bona taula on s'unia la conversació amb el placer culiniari, també utilitzat, però per mostrar la posició social i la riquesa del amfitrió.

La vasa escaria era la denominació en la antigüetat romana del conjunt d'utensilis per a la taula.

Per primera vegada es exposa al públic i s'interpreta la vasa escaria pertanyent a  Dianium en esta interesant visita.


Dates i horari: Dijous a les 11:30h.

Lloc de trobada: Museu de la Mar de Dénia.


La Caritat de Domingo Llorens

Mirar un quadre. Procés de restauració

La visita guiada que proposem ens permetrà un apropament a la vida i creació del artista local Domingo Llorens Cervera, així com a l'obra que els presentem, La Caridad, cuadro recentement restaurat sota l'auspici del museu arqueològic de Dénia i la Conselleria de Cultura, Direcció General de Patrimoni.


Dates i horari: Dimecres a les 11:30h.

Lloc de trobada: Museu Etnològic de Dénia.