LA GAMBA ROJA DE DÉNIA volver

CONEIX TOT SOBRE EL NOSTRE PRODUCTE ESTRELLA 

PERQUÈ TOT EL QUE ÉS SENZILL, SOL SER LO MILLOR

DÉNIA com a Ciudad Creativa de la Gastronomía nomenada per la UNESCO, s'acura a mantindre la essència de la seua  matèria primera, per tal que el seu gust quede intacte.

És per això que a Dénia la seua famosa i exquisida GAMBA ROJA tan sols es cuina de dues formes ben senzilles: bullida amb aigua de la mar (a uns 60ºC), o a la planxa. Així es conserva tot el seu sabor i esplendor,  i és així com les trobaràs en els restaurants de Dénia.

Cal fer esment a la qualitat nutricional de  la gamba ja que posseeix vitamines del grup B , té un alt contingut en iode i ferro, i a més a més en Seleni i Zinc que favorixen el sistema immunològic.

INNOVACIÓ I CREATIVITAT

La Gamba Roja com a font d'inspiració d'una gastronomía innovadora i creativa és la premissa del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia, on huit xefs presenten les seues creacions protagonitzades per aquesta i on  el jurat valorarà sempre el grau de conservació de la seua esència.

Cada temporada es determina quin dimarts dels mesos de febrer o març tindrà lloc aquest concurs.  

ORIGEN I VARIETAT

Els vaixells pesquers de Gamba Roja es dirigeixen als caladors entre Dénia i Eivissa per capturar-la a 600 metros de profunditat. Mai no pescaràn individues jovens ja que les cries es troben a una major profunditat, inassolible per les seues xarxes. 

Desprès, les mans laborioses i expertes dels pescadors, en seleccionar-la per grandàries, distingueixen  4 categories:. La més gran (de categoria 1), és la més cobejada. A més a més, són les femelles les de major calibre, el qual no ve determinat per l'edat de l'individu, sinó pel seu sexe.  

Més tard, en la llotja, no sols es posa cura en la selecció per grandàries, sinó també en la integritat del delicat cos de la Gamba Roja. 

A tall de curiositat, cal fer esment als orígens gastronómics de la Gamba Roja, força modestos, perquè no era considerat en absolut un producte de luxe i era ulititzat com a morralla per a l'elaboració del caldo de peix, o simplement, retornat a la mar.

A Dénia es va començar a comercialitzar com a tapa gratuïta, en el Bar Torres o en Casa Pepe tots dos al carrer Diana.

LA GAMBA ROJA I ELS 5 SENTITS

Cal assaborir La Gamba Roja de Dénia amb tots els sentits: Amb el del gust, per un sabor mereixedor de la seua fama. Amb el de l'olfacte, per la seua inconfusible aroma subtil si es bullida, més intens si es torra a la planxa, que ens  anima a tastar-la. Amb el de la vista pel  color roig intens que la caracteritza . Amb el tacte, que també forma part de l'experiència. I, l'oïda. De sobte et preguntaràs per què l'oïda? Doncs perquè Dénia ha creat la Banda Sonora de la Gamba Roja de Dénia, inspirànt-se en tot el procés de la Gamba, des de la seua pesca fins a la taula. ¡No t'ho perdes!